Pristatome 2019 m. liepos mėnesio OpenupEd naujienlaiškį

MAIK dizaino savaitė

Antroji OpenupEd MAIK dizaino savaitė įvyko balandžio 16-18 dienomis. Šios seminaro savaitės metu, koordinuojamos OpenupEd, keletas ekspertų nuotolinių seminarų metu pabrėžė masinių atvirų internetinių kursų kūrimo svarbą.

Pranešimus pateikė šie ekspertai:

  • Jon Rosewell, Atvirasis universitetas, Jungtinė Karalystė;
  • Tiberio Feliz Murias, UNED, Ispanija;
  • Patricia Herrero de la Escosura ir Ana I. González, Oviedo universitetas, Ispanija;
  • Dario Assante, UNINETTUNO, Italija.

Spauskite čia norėdami rasti įrašus ir pristatymus

MAIK’ai OOFHEC2019 konferencijoje

Šiais metais „EADTU“ OOFHEC2019 konferencija „Mišrus ir nuotolinis mokymas Europos universitetų tinkluose“ vyks UNED Madride (2019 m. Spalio 16–18 d.).

Kaip ir ankstesniais metais bus aptartos temos susijusios su MAIK’ais:

  • Mikro akreditacija tęstiniam mokymui ir MAIK’ams;
  • Trumpųjų mokymosi programų ir MAIK’ų vertinimas ir pripažinimas;
  • MAIK’ai darbo rinkai;
  • Atviras švietimas ir MAIK’ai, Europos MAIK konsorciumas.

Plenarinė sesija dėl neseniai pradėtos Bendrosios mikrokreditų sistemos bus apžvelgta Europos MAIK konsorciumo.

MOONLITE Multiplierių renginys

Birželio 20 d. Hagoje vyks MOONLITE multiplierių renginys „MAIK’ai kaip iššūkių visuomenėje priemonė“. „MOONLITE“ projektas skatina didelio masto MAIK įsisavinimą Europoje ir kuria mokymosi ir bendradarbiavimo galimybes skirtingų profilių studentams ir MAIK teikėjams. Šio projekto metu buvo parengtos gaires ir priemonės, skirtos remti institucijas kuriant ir teikiant MOOC.

Projekte MOONLITE pateikiama nemažai gerosios patirties ir rekomendacijų, kurios bus toliau akcentuojamos ir aptartos birželio 20 d. Hagos (NL) MOONLITE multiplierių renginyje.

Renginys yra nemokamas. Registruotis prašome šia nuoroda.

Bendra mikrokreditų sistema

Metiniame EADTU ir ES aukščiausiojo lygio susitikime, kuris vyko balandžio 30 d. Briuselyje, Europos MAIK konsorciumas pradėjo bendrąją mikrokreditavimo sistemą (CMF), kad sukurtų „perkeliamus” kreditus visą gyvenimą trunkančio mokymosi studentams. Šis žingsnis yra atsakas į besimokančiųjų poreikį plėtoti naujas žinias, įgūdžius ir kompetencijas trumpesnių, pripažintų ir kokybiškų kursų metu, kurie taip pat gali būti naudojami siekiant įgyti tradicinę universitetinę kvalifikaciją. CMF sukuria pagrindą šiems tikslams, kuris turi būti pasiektas visoje Europoje pirmaujančiose MAIK platformose ir jų tinklui priklausančiuose universitetuose. Čia rasite informacinį pranešimą apie bendrąją mikrokreditų sistemą.

OpenupEd tendencijų ataskaita 2019 m.

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad jau yra paskelbtas antrasis „OpenupEd” tendencijų ataskaitos 2019 m. leidimas.

„OpenupEd“ tendencijų ataskaita remiasi įvairių ekspertų, „OpenupEd“ partnerių, nuomone apie dabartines Masinių atvirųjų internetinių kursų (MAIK) tendencijas, ypač daug dėmesio skiriant Europai.

Norėtume padėkoti visiems autoriams už jų indėlį.

EMOOC konferencija Neapolyje 2019 m.

Šių metų gegužės 20-22 dienomis Neapolyje buvo surengtas EMOOC 2019 MAIK suinteresuotųjų šalių aukščiausiojo lygio susitikimas. Renginio tikslas – sprendimų priėmėjams ir specialistams ištirti naujoviškas ir atsirandančias tendencijas, susijusias su internetinio švietimo teikimu, ir strategine politika, kuri juos remia. Čia rasite EMOOC 2019 konferencijos rezultatus.

Nauji MAIK kursai