LIETUVOS, ŠVEICARIJOS IR EGIPTO MOKSLEIVĖS DRAUGE ŠVENTĖ TARPTAUTINĘ „MERGINOS IR TECHNOLOGIJOS” (ANGL. „GIRLS IN ICT”) DIENĄ

Balandžio 27 d. visame pasaulyje vyko daugybė renginių, skirtų paminėti tarptautinę „Merginos ir technologijos” (angl. „GIRLS in ICT”) dieną. Asociacija Inovatyvaus moksleivių papildomo ugdymo tinklas taip pat prisidėjo prie šios iniciatyvos organizuojant renginį Vilniuje, kuris buvo transliuojamas Ženevoje (Šveicarija) ir Kaire (Egiptas). Renginį stebėjo daugiau kaip 100 merginų.

Vilniuje susirinko beveik 30 merginų, kurios atvyko iš įvairių Lietuvos miestų. Šiuo renginiu norėta paskatinti merginas studijuoti ir sieti savo karjerą su informacinėmis technologijomis bei pabrėžti kompiuterinio raštingumo svarbą sėkmingai profesionalo karjerai įvairiose sektoriuose.

Renginio metu merginos galėjo ne tik išklausyti kompanijos „Exit to Virtual Reality” atstovų pristatymą apie virtualios realybės patirtis, bet ir praktiškai išbandyti atsivežtus įrenginius.

Renginio metu vyko vaizdo konferencija, kuri interaktyviai įtraukė merginas į aktyvią sesiją realiuoju laiku. Trijuose skirtinguose pasaulio miestuose transliuojamos konferencijos dalyvės ne tik išklausė deleguotų atstovų pristatymų, bet ir sudalyvavo viktorinoje, naudodamos mobiliuosius įrenginius.

Konferencijos metu jaunosios informatikės pristatinėjo savo sukurtus projektus, kurie ne tik dalyvavo „Robotiados 2017“ projekte, bet ir laimėjo prizines vietas.

Trys grupės pademonstravo savo sukurtus darbus, kurie buvo  susiję su įvairiausia technologija – nuo robotų iki kompiuterių su galingais procesoriais ir pilna Linux sistema.  Moksleivės galėjo išvysti, kaip dirba jauniausios dalyvės sukurtas projektas „Saldainių mašina“, susipažinti su jungtiniais merginų projektais – „Roboto ranka“ ir „Tabletatorius 3000“.

Konferencijoje dalyvavusios merginos buvo suskirstytos į komandas, kurios tarpusavyje rungėsi robotų programavimo užsiėmime. Renginį uždarė merginų gautų rezultatų pristatymai.

Konferencija vyko kartu su kitu svarbiu renginiu – Regioniniu ryšių reguliavimo tarnybų susitikimu, skirtu pasiruošti Pasaulinei telekomunikacijų plėtros konferencijai WTDC-17.

Renginio Lietuvoje organizatoriai – Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (ITU), KTU, Inovatyvaus moksleivių papildomo ugdymo tinklas, Nacionalinė skaitmeninė koalicija ir bendrovė „Microsoft“.

Renginio akimirkos.

Renginio vaizdo įrašas.