PASKUTINIS PROJEKTO „MOLDAVIJOS E. MOKYMOSI TINKLO KŪRIMAS. TEACH ME” PARTNERIŲ SUSITIKIMAS 2018 METŲ RUGSĖJO 18 – 23 DIENOMIS

Šį kartą atsisveikinome su partneriais iš Moldavijos, bet jų kelias plečiant e. mokymosi galimybes šalyje – tik prasideda.

Pirmąją, iš trijų, paskutinio partnerių susitikimo dieną buvo apžvelgti projekto metu pasiekti rezultatai ir įvertintos išmoktos pamokos bei nusimatyta kaip įdiegtos e. mokymosi laboratorijos ir mokytojų tęstinio ugdymo centrai bus palaikomi projektui pasibaigus. Projektą vainikavo tarptautinė konferencija „Besikeičiantis mokytojo vaidmuo ir įtaka modernioje visuomenėje”, kur NDMA prezidentė doc. dr. Danguolė Rutkauskinė pristatė inovatyvius mokymosi ir mokymo metodus aukštajame moksle naudojant MOOC’us. NDMA narys Gytis Cibulskis konferencijos metu su Moldavijos mokytojais mokymosi technologijų raida ir jų pritaikymo galimybėmis. Galiausiai konferencijos dalyviai dalyvavo dirbtuvėse, kurių metu buvo ieškoma atsakymų į jų pačių iškeltus klausimus: kaip sukurti patraukų mokymo scenarijų ir kaip skatinti mokytojus įtraukti inovacijas į mokymo procsą.

Paskutinę susitikimo dieną NDMA atstovai turėjo svarbią užduotį – įverinti kokį poveikį TEACH ME projektas turėjo Moldavijos aukštojo švietimo institucijoms diegiant e. mokymosi tinklą. Buvo vykdomi interviu su dejomis institucijomis, kurios sugebėjo įrodyti, kad distancinis mokymas Moldavijoje pradeda atrasti savo nišą yra reikalingas ir toliau bus plečiamas.

Dėkojame partneriams už šiltą priėmimą ir lauksime galimybės bendradarbiauti kitų projektų metu.

Daugiau apie projekto rezultatus: https://teachmemoldova.wordpress.com/